台山同学网

搜索
热搜: 活动 交友 discuz

圓宵佳節珍珠妹到看守所与扁豆哥約會

工兵

圓宵節也是中國的情人節,珍珠妹昨天一早起來搞完靚靚就帶上扁豆哥喜歡食鹹湯圓、茼蒿菜等放在輪椅後面,獨自着輪椅到台北看守所探望无見二個多月的扁豆哥哥。fficeffice" />

扁豆哥剛好放完風,睇上去精神還不錯,一見到珍珠妹就寒酸几句情人節的問候語,珍珠妹驟然間从鼻子酸到眼圈,扁豆哥見情此景心裡亦不知是什么之味,對珍珠妹深有感触地講:“珍珠妹妹,都係我唔好,你為咗我的途令你坐輪椅坐咗几十年......”珍珠妹哭着說:“你不要說了,為了你的革命前途,我為你坐一輩子輪椅我也甘心,只是現在你却為咗我的途搞到同我一樣,只不過我坐既係輪椅,你却要坐既係大勞,係我害咗你阿.....仲要嘔錢出嚟.”一個越講越心痛,一個越聽越心酸,珍珠妹心痛既係錢,扁豆哥心酸既係情,晚上不能抱珍妹妹去廁所......

扁豆哥食完鹹湯圓後撫慰着珍珠妹講:“留得金山在,唔休下半世”,一聽到“金山”二字,珍珠妹成個人就精神晒,佢細細聲話比扁豆哥聽:“我一年前就將大部份錢洗到美國舊金山既台山同學綱-臺山一中79届果柚仔處啦,我將佢哋分咗三等僑民,第一等既係 (虎踞龙盘8529万) 、(四哥2174万) 、(乐叔 1393万) 、(lee 2004万) 、(John 298万) 、(四哥2174万) 、(老启844万) 、(我金山人178万)、(moonstar 8630万) 、(老白兔896万) 、(问题女孩844万) 、(waterflower 800万),一時我都記唔得佢哋咁多,上綱查佢哋既金錢值就知啦,呵仲有在Jeska處洗咗二亿八仟万美金\黑錢都未計。。。。。。

珍珠妹同扁豆哥講到興起時,突然獄卒大聲叫到:“時晨己到”

好啦,我唔啦,留比其他人繼續寫落去啦

1万

4万

版主

社区居民

哈哈,丐集水,吴介指则咯,由金山到二埠,每次去到玩,总是大排晏席请客.

1万

团长

社区居民

桂水DD:吃人家个嘴软哇,你幻敢讲出来。。。。ha..ha..

营长

社区居民

桂水,吾好虧大聲嘩,我還有好多裸鑽.
下次去二埠記得帶個金山來.

连长

QQ
浪人兄,冤枉啊!!我何时分得阿扁个崩啊...更不用说发死啦...

工兵

老启哥您唔好惱火fficeffice\" />

既事唔間我事

係你同珍珠妹之間既事

佢來生蕃薯、你搶住推輪椅

你手帶勞力士出門打的士

平時講嘢牙屎屎

若要平反丐件事

快揾陳雲南去講歷史

[此帖子已被 金山浪人 在 2009-2-11 19:33:54 编辑过]

营长

社区居民

我今日去到ATM處想可10元去吃午餐時才知道我 lee 2004万)已被人凍結了.

连长

QQ
金山浪人:

老启哥您唔好惱火fficeffice\" />

既事唔間我事

係你同珍珠妹之間既事

佢來生蕃薯、你搶住推輪椅

你手帶勞力士出門打的士

平時講嘢牙屎屎

若要平反丐件事

快揾陳雲南去講歷史

[此帖子已被 金山浪人 在 2009-2-11 19:33:54 编辑过]

金山浪人兄不知,
历史留下的故事;
阿珍光顾生蕃薯,
不是呆去推轮椅.
老启为人有宗旨,
自细心中有大志;
勤劳尊师兼重道,
从来更没牙屎屎.

1万

1万

版主

世界也因为充满了爱而更加绚丽多

社区居民

金山浪人:今天我发现我帐号里面moonstar 8630万)不见了,是否你提取出来呀

1万

版主

愿大家开心每一天!

社区居民

哈....原来月星姑娘洗钱.