台山同学网

搜索
热搜: 活动 交友 discuz
楼主: 无悔

终于见到雷哥哥

连长

外母,寧只奶牛晤系呆個嘩,系阿維兄來紐約等圩唔記得拉走嘩.整我唔A徐喂乜A傴吃,呆又唔識擠奶,味成地系西嚕!

版主

社区居民

原文由 外母 发表于 2006-12-6 11:24:24 :
原文由 李维 发表于 2006-12-6 11:10:31 :
原文由 外母 发表于 2006-12-6 10:27:21 :
阿維仔:你認住外母就算你識野,呆個名叫\"外母\"即系有好多女,如果你聽教聽話,呆自A個女嫁你,不過丐時你A杯咖啡呆飲下先啦.
名叫\"外母\",你估\"生饿鬼\"莫.维仔使我讲你听:等你养多几年睇靓吾靓,爽吾爽先讲未迟丐时乃靓仔真系醒目.

[此帖子已被 李维 在 2006-12-6 11:13:12 编辑过]

阿維仔:呆喊你A杯咖啡飲下,你都唔使話呆生餓鬼訝,生個樣靚仔有乜用呀?最緊要系對外母有心.呆乃女個個都似呆丐靚,唔信你問阿躍民女婿.
名叫外母: 产咖啡吾紧要,A多两匙糖子毛所谓.乜你怕乃女嫁吾出,隆重推销!

2万

版主

素人飘逸,谁舞狂风震彩霞:明月

社区居民

原文由 三叔公 发表于 2006-12-5 23:33:56 :
原文由 李维 发表于 2006-12-5 4:00:30 :
三叔公: 有细路女找你哗,你还笑我,下次三叔婆闹你我吾帮口

老街坊:你唔使享丐單單打打,等呆扯几啖大碌竹先,咚咚咚--嗯嗯!fficeffice\" />

在呆記憶中,個細路女細細個就響聶門口朝朝下,細細個已經生得几靚女,不過聶嫌人家細個,只眼又生享頭殼頂,細路女的名字好似叫--魯叫明思哈哈唔認.

三叔公:你系买老了毛记性.同呆改了个名

214748万

军长

社区居民

原文由 无悔 发表于 2006-12-6 17:29:00 :
原文由 三叔公 发表于 2006-12-5 23:33:56 :
原文由 李维 发表于 2006-12-5 4:00:30 :
三叔公: 有细路女找你哗,你还笑我,下次三叔婆闹你我吾帮口

老街坊:你唔使享丐單單打打,等呆扯几啖大碌竹先,咚咚咚--嗯嗯!fficeffice\" />

在呆記憶中,個細路女細細個就響聶門口朝朝下,細細個已經生得几靚女,不過聶嫌人家細個,只眼又生享頭殼頂,細路女的名字好似叫--魯叫明思哈哈唔認.

三叔公:你系买老了毛记性.同呆改了个名

無悔:唔系呆毛記性,系維叔叔毛記性.

214748万

军长

社区居民

原文由 钟跃民 发表于 2006-12-6 10:22:12 :

維兄,物你同寧個老肯到丐嘮乜林造造呀?又話去聶企燥嚨.好久命听到丐乃地道台城話嚕.四眼光頭佬寧句:燒死鵝嚕!

鐘老兄:乜窮個寧個老肯呀?等呆可支大碌竹班鏈死你好嗎?肚兔---米市散嚕,整熱乃送先.

版主

社区居民

三叔公: 你毛记性,又生造是非.阵久几个细路女\"饼\"你支水烟筒,等你自毛爬毛哗.

排长

阿維仔同阿三叔公講乃台山話挽好過呆嚕,好好笑哇,呆去街市挽一路行一路笑哩,笑到丐時真系米市散嚕,阿維仔亞,A兩籠\蝦舊燒賣呆吃下也,挽有豬腸粉嗎?A籠\叉燒包都好,窮乃讓豆腐,讓茄子,讓辣椒呆亦中意呢,最好挽有碗皮蛋瘦肉粥加油條哩,阿維仔丐好人,唔會托手錚.

版主

社区居民

名叫外母: 乜你发饭奶衣莫,点丐多野!阿维仔话,睇见你来忍吾紧笑,来多几个自发达咯.

排长

阿維仔,呆吃丐nin多野你唔系想收錢系嗎?你時時孝敬外母,呆會識做,收少你乃禮金嚕,呆得閑亦好中意來你間鋪頭坐哇,你乃咖啡又香,奶茶又滑,檸檬茶又清涼,呆坐響丐好有親切感哇.

连长

原文由 李维 发表于 2006-12-7 3:19:41 :
三叔公: 你毛记性,又生造是非.阵久几个细路女\"饼\"你支水烟筒,等你自毛爬毛哗.

又或者可乃灰勞搽體寧支大碌竹.等傴成條黑灰圈.味重有型?

蓋牙鏈擦話A支大碌竹班阿老鐘.等呆講阿外母個女听先得.你准備訓榕樹頭寧張蠻石橙啦!