台山同学网

搜索
热搜: 活动 交友 discuz
楼主: 三叔公

每日一歌

214748万

军长

社区居民

原文由 manna 发表于 2007-2-2 2:20:55 :

龚兄, 真系你地,你更系吾认得我啦,乃时你高大靓仔,我瘦么么,整天蔗住口脸, 只不过你的燕燕就一定认得我啦,你爱区一万年,个曼字真系刻骨名心是吗?非常欢迎你们光监, 鲍鱼,鱼翅,鱼吓蟹等紧你地来咯.差的吾记得三叔公区个地头哇,点只罗文[好歌送给你] 三叔公拜托啦,

manna:呆搵來搵去都搵唔到<好歌送給你>,整首--譚泳磷的愛在深秋頂著當先--好嗎?

譚詠麟~~愛在深秋

http://www.youtube.com/v/UEhET-Q30kY

1万

版主

海怡雅居__东门旺地,都市新贵 台

社区居民

原文由 三叔公 发表于 2007-2-2 22:17:27 :
原文由 相逢一笑 发表于 2007-2-2 18:59:29 :
原文由 三叔公 发表于 2007-1-20 23:19:25 :

一笑:谢谢三叔公.我不温柔,所以偏要听你亲自唱:鸡公仔....月湾湾.

又好,等我清唱給你听啦,不過我向來唱歌系冇譜兼漏 ,請不要介意.

雞公仔 尾彎彎 晨早一朝太陽紅 陽光到來黑暗去 家家戶戶喜洋洋

從此陽光長留在 男男女女樂蕭條 雞公仔 尾彎彎 做人新抱甚艱難

------,下一段由219唱A你听啦.

最近忙,三叔公唱得这么好听都来不及道谢.你一板一眼唱得真好听啊,不知道是否手里拿着竹板一边敲打一边唱呢?

一笑:今天紐約飄雪,等我送上陳慧嫻的飄雪給你和219一齊聽,219如何?意境嗎?

陳慧嫻 ~~ 飄雪

有空我第一时间来欣赏了\"飘雪\".粤语歌很好听,谢谢三叔公.可惜219没有来,我是一个人静静的欣赏.

214748万

军长

社区居民

原文由 小燕子 发表于 2007-2-1 15:44:10 :

百合在点歌,三叔公耳聋大臭,听吾见,等我大声话比三叔公听:花姐姐想听--难忘的初恋情人!

阿龚呀,我最中意听\"龚记相思面包\"歌,唱来听下则吗?

小燕子:乜你丐大聲呀?我只耳聾唔西哇,哈哈--有時聽到,有時聽唔到,好聽的說話大多數聽到,話點歌A亞花姐就一定聽到,今日整兩首靚歌A你和亞花姐聽,花姐請自備紙巾啦.

蔡琴~~恰似你的溫柔

http://www.youtube.com/v/P4BmLyddylw

蔡琴~~被遺忘的時光

http://www.youtube.com/v/4Njt68d3vrQ

[此帖子已被 三叔公 在 2007-2-3 22:20:11 编辑过]

连长

社区居民

该只三叔公连花姐什么时侯用纸巾都A随,大番薯想唔晕都几难罗。

连长

社区居民

原文由 小燕子 发表于 2007-2-1 15:44:10 :

百合在点歌,三叔公耳聋大臭,听吾见,等我大声话比三叔公听:花姐姐想听--难忘的初恋情人!

阿龚呀,我最中意听\"龚记相思面包\"歌,唱来听下则吗?

小燕子: 连面包你都相思,睇来你没有什么东西不相思的。莫sir呆有相思豆,若你也拉呆只手过小桥,呆用相思豆煲糖水你吃以解你的相思之苦,大番薯没份。

排长

社区居民

原文由 李维 发表于 2007-2-2 13:08:07 :
原文由 manna 发表于 2007-2-2 2:20:55 :

龚兄, 真系你地,你更系吾认得我啦,乃时你高大靓仔,我瘦么么,整天蔗住口脸, 只不过你的燕燕就一定认得我啦,你爱区一万年,个曼字真系刻骨名心是吗?非常欢迎你们光监, 鲍鱼,鱼翅,鱼吓蟹等紧你地来咯.差的吾记得三叔公区个地头哇,点只罗文[好歌送给你] 三叔公拜托啦,

穷个死仔港,诈诈济,扮吾识,吾认小师妹,第日响门口过子吾好望区,你有保莫!
李兄长;子系同街三分亲咯,乃个龚兄我话识区就吾敢出来噜几解呢.......哦, 三叔公旧歌吾恰听.等我点只英文歌[waiting for you] 三叔公你土库底有吗?呢Fran屎等紧哇,多谢!

1万

7万

师长

哗!我村俩位小妹在此搞搞振,又搞得几生鬼护,好热闹,让她们留连忘返,吾错,妳们俩位继续来多呢哇,好让三叔公招加不住,manna,妳想听[waiting for you]嘛,让我代送啦。

http://www.stock1818.com/blog/user1/33/upload/200612106311.swf

排长

社区居民

好啦, 同门师兄过来咯.人多势众,三叔公你每日一歌吾够咯,鲍鱼你又吾食得.整返碗燕窝蕃莳糖水顺吓气, 好歌接住来吾好等甘耐.你穷边落雪,好冬哇 . 多谢师兄甘快送上百听不厌[waiting for yu] 暖晒啦,

[此帖子已被 manna 在 2007-2-4 5:22:53 编辑过]

[此帖子已被 manna 在 2007-2-4 5:24:16 编辑过]

1万

版主

社区居民

原文由 manna 发表于 2007-2-4 1:03:24 :
原文由 李维 发表于 2007-2-2 13:08:07 :

李兄长;子系同街三分亲咯,乃个龚兄我话识区就吾敢出来噜几解呢.......哦, 三叔公旧歌吾恰听.等我点只英文歌[waiting for you] 三叔公你土库底有吗?呢Fran屎等紧哇,多谢!
manna: 我知你是那位靚女啦,那時你怕羞整天遮口掩面,對那个曼字的确印象深刻,不然李兄長怎會沒齿不忘.

[此帖子已被 阿龔 在 2007-2-4 13:08:20 编辑过]

214748万

军长

社区居民

Andyke:佢地一只二只嫌歌少好在你來幫手撐場,謝謝你.